Kiropraktikk

Kiropraktikk:

“Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebygging av skader, plager og smertetilstander i bevegelsesapparatet og innvirkningen dette har på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Kiropraktisk behandling er individtilpasset og omfatter manuelle metoder kombinert med en rekke andre tiltak som trening, råd og veiledning.”

Kiropraktor:

“Kiropraktorer er autorisert helsepersonell. Autorisasjon, etter godkjent universitetsutdanning og ett års turnustjeneste, gir etter Helsepersonelloven kiropraktorer rett til å virke som primærkontakt med selvstendig diagnose- og behandleransvar, samt rett til å sykemelde og henvise pasienter videre i helsevesenet. Kiropraktorer har spesialkompetanse på nerve-, muskel- og skjelettlidelser og behandlingen omfatter forebyggende og oppfølgende tiltak som trening, øvelser, råd og veiledning.”

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktikk stammer fra gresk og betyr «å behandle med hendene». Cheiro (hånd) Praxis (behandling) Kiropraktorer er offentlig godkjent helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar som diagnostiserer og behandler smertetilstander og nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. I sin behandling bruker kiropraktoren ofte manuelle behandlingsteknikker sammen med øvelser, råd, veiledning og kognitiv behandling. Behandlingen er trygg og medikamentfri, og tilpasses pasienten ut ifra best tilgjengelig forskning, kiropraktorens kliniske erfaring og pasientens preferanser – som er de tre byggesteinene i alle kunnskapsbasert praksis.

Kiropraktikkens historie:

Kiropraktikken ble grunnlagt i Davenport Iowa i 1895 av en mann ved navn Dr D.D Palmer. Kiropraktikken har helt siden sin opprinnelse vært brukt til å optimalisere eller gjenopprette normal bevegelighet i vårt nerve-muskel og skjelettsystem.

Bestill time online